Порошенко оцінює інфляцію для малозабезпечених в 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко оцінює інфляцію для малозабезпечених в 40%

Казна та Політика
288
Голова ради Національного банку Петро Порошенко оцінює рівень інфляції з початку року для громадян з доходами менше 700 гривень в місяць на рівні близько 40% в середньорічному численні. Про це він сказав під час круглого столу чи "Чи перегріта банківська система в Україні?".
"Для тих, у кого середній рівень доходів нижче 700 гривень, рівень інфляції в середньорічному численні складає не 31-32%, а більше 40%", - сказав він.
Такі оцінки Порошенко пояснив тим, що в структурі споживання громадян з низьким рівнем доходів ключове місце займають продукти харчування, які багато в чому і сформували значне інфляційне зростання в останні місяці.
Голова ради НБУ висловився за недопущення подальшого значного нарощування соціальних виплат у зв’язку з можливими негативними інфляційними наслідками такого кроку.
"Штучне підвищення зарплат насправді лише грабує (людей). Виплатити гроші і не дати товари - це просто людей обдурити. Ми це мали у середині дев’яностих років", - сказав він.
В зв’язку з цим, за словами Порошенка, уряд при розробці змін до держбюджету-2008 має керуватися, в першу чергу, необхідністю заборони інфляції, а не прагненням нарощування соцвиплати.
Як повідомлялося, в травні інфляція склала 1,3%, в січні-травні - 14,6%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас