Прогноз: Мінфін України до кінця літа може успішно розмістити єврооблігацїі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Мінфін України до кінця літа може успішно розмістити єврооблігацїі

Казна та Політика
226
Міністерство фінансів України має гарні шанси до кінця літа успішно розмістити єврооблігації, вважає екс-міністр фінансів, у цей час - керуючий директор міжнародного інвестиційного банку Morgan Stanley в Україні Ігор Мітюков.
"Мінфін уже почав підготовку до цієї роботи (розміщення єврооблігацій - ред.) і до кінця серпневих відпусток у нього є гарні шанси частково реалізувати плани, які закладені в бюджеті цього року", - сказав І.Мітюков.
За його прогнозом, цього року Мінфін буде змушений підвищити прибутковість єврооблігацій.
"Думаю, що умови розміщення будуть гіршими, ніж у попередні роки, у зв'язку з фінансовими труднощами, які існують у світі в цілому. Можливо, це будуть на відсоток-півтора більш дорогі позики", - сказав він.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів України вибрало менеджерами з розміщення єврооблігацій в 2008 році BNP Paribas (Франція), JP Morgan (США) і Standard Bank (Великобританія).
Заступник міністра фінансів Володимир Литвин у квітні повідомив, що Мінфін може розмістити єврооблігації до кінця першого півріччя 2008 року та очікує сприятливих умов на ринку для залучення коштів.
Відповідно до держбюджету-2008, уряд України цього року планує залучити на зовнішньому ринку 8,098 млрд грн.
Мінфін цього року поки не розміщав єврооблігації, остерігаючись прискорення зростання внутрішніх цін: у планах відомства випуск шестирічних єврооблігацій на $400 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас