У Нью-Йорку відкриється біржа прав на активи банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку відкриється біржа прав на активи банкрутів

Фондовий ринок
129
Наступного тижня в Нью-Йорку відкриється біржа, що торгує боргами збанкрутілих компаній, повідомляє Reuters.
Організатор біржі, компанія Restricted Stock Partners розраховує заробити на різкому збільшенні цього року банкрутств юридичних осіб. У фірмі вважають, що обсяг ринку прав на активи банкрутів може становити до 75 мільярдів доларів.
Новий майданчик дозволить кредиторам, лізинговим компаніям та іншим власникам прав продавати їх до оголошення судового рішення про банкрутство. Інвестори охоче купують подібні права, оскільки це може дати їм можливість заволодіти пакетом акцій тієї чи іншої компанії після проходження нею процедури банкрутства.
З іншого боку, багато кредиторів бажають максимально швидко позбутися від цих боргів, найчастіше пропонуючи значну знижку охочим їх викупити.
Раніше практика викупу боргів була неефективна, оскільки тим, хто розраховував придбати права на майно збанкрутілих фірм, доводилося досить довго шукати кредиторів. З появою біржі цей процес оптимізується. Голова Restricted Stock Partners Баррі Сілберт вважає, що цей ринок у перспективі може стати не менш популярним, ніж ринок облігацій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас