Ахмадінеджад наказав іранським банкам повернути всі гроші в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахмадінеджад наказав іранським банкам повернути всі гроші в країну

Казна та Політика
383
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад наказав провідним банкам країни перевести всі кошти, що зберігаються на рахунках у фінансових організаціях Європи, в іранський Центробанк, пише газета The Telegraph.
За словами Ахмадінеджада, у цьому випадку мільярди доларів, що зберігаються в європейських банках, не зможуть бути заморожені у випадку введення проти Ірану міжнародних санкцій.
Останній рік адміністрація президента США Джорджа Буша намагається перешкоджати роботі іранських банків як на території Сполучених Штатів, так і Європи. На думку американського президента, фінансові організації Ірану є головним джерелом фінансування іранської ядерної програми, а також міжнародних терористичних організацій.
Раніше на бік США став один з найбільших банків Великобританії Barclays, що почав закривати рахунки британців, які працюють на іранські компанії. Крім того, він відмовився також від співробітництва із двома іранськими банками Saderat та Melli, підрозділи яких розташовані на території Великобританії.
Нагадаємо, що в березні 2008 року Рада безпеки ООН прийняла резолюцію щодо Ірану, що передбачає жорсткість економічних санкцій відносно країни. Зокрема, мова йшла про заморожування рахунків деяких іранських компаній і банків. Ця резолюція була прийнята РБ ООН у відповідь на відмову Ірану припинити збагачення урану та зупинити ядерну програму.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас