Турчинов назвав головну причину аварії на шахті Карла Маркса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов назвав головну причину аварії на шахті Карла Маркса

Кримінал
299
Перший віце-прем'єр-міністр України, голова урядової комісії Олександр Турчинов заявив, що головною причиною вибуху на шахті імені Карла Маркса є раптовий викид метану.
За його словами, головною версією аварії на шахті імені Карла Маркса, став вибух, що відбувся в центральній частині головного стовбура. За оцінками експертів, це був вибух метану без участі вугільного пилу.
"Причиною було те, що на рівні 1000 метрів, орієнтовно в шарі Мазурка, відбувся великий викид, як породи вугілля, так і газу. Саме метан піднімався нагору через стовбур, і ми не виключаємо, що на рівні стовбура під тиском такого обсягу газу, були зірвані муфти. Під час зриву муфти могла з'явитися іскра, що і стала причиною такого вибуху", сказав він.
Він також відзначив, що концентрація метану в епіцентрі вибуху становила близько 9%.
8 червня вибухом на шахті імені Карла Маркса було захоплено 37 гірників. П'ятеро робітників постраждали на поверхні. Під час аварійно-рятувальних робіт із шахти живими було піднято на поверхню 24 гірника. Тіло ще одного гірника було піднято без ознак життя. Доля 12 шахтарів залишається невідомою.
Раніше Олександр Турчинов відповідаючи на запитання, наскільки можливо виявити гірників живими, заявив, що "перспективи мінімальні, хоча надія залишається, поки не закінчаться роботи".
Держпромнагляд виявив факти, згідно з якими можна зробити висновок про те, що після заборони гірських робіт видобуток вугілля на шахті все-таки вівся
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас