Мінфін України пропонує скасувати 10 податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України пропонує скасувати 10 податків

Казна та Політика
1353
Міністерство фінансів України підготувало законопроект, що передбачає скасування 10 податків, зменшення збору з купівлі/продажу безготівкової іноземної валюти з 0,5% до 0,2%, повідомив Мінфін на офіційному веб-сайті.
Відповідно до повідомлення, законопроект також пропонує перенести частину відрахувань у Пенсійний фонд із юридичних осіб на фізичних осіб (на рівні 3%) з обов'язковим одночасним збільшенням заробітних плат на відповідну суму. При цьому, за даними Мінфіну, нарахування на фонд заробітної плати на підприємствах будуть зменшені на 3,5%.
"Запропоновані зміни важливі не тільки з погляду зменшення витрат вітчизняних підприємців і зменшення податкового тиску, - таке рішення сприяє легалізації зарплати. А перерозподіл відрахувань у Пенсійний фонд є кроком до впровадження другого етапу пенсійної реформи, пов'язаного із введенням накопичувальної системи", - підкреслюється в повідомленні.
У повідомленні не вказується, які податки пропонується скасувати.
Разом з тим, відповідно до повідомлення, законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань оподатковування передбачає зниження податкового тиску на фонд оплати праці та економіку, а також скасування зайвої звітності на підприємствах і скорочення обсягів роботи податкової служби з адміністрування податків
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас