Акції європейських банків подешевшали у понеділок, папери нафтокомпаній - виросли в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції європейських банків подешевшали у понеділок, папери нафтокомпаній - виросли в ціні

Фондовий ринок
149
Акції європейських банків та авіакомпаній подешевшали за підсумками торгів у понеділок, у той час як котирування паперів представників енергетичного сектора виросли в ціні, повідомило агентство Bloomberg.
Вартість акцій UBS опустилася на 3,3%. За даними газети Sonntag, найбільший банк Європи може завершити другий квартал зі збитком у розмірі до 4 млрд швейцарських франків ($3,9 млрд) через кризу на ринку subprime-іпотеки США.
Папери HBOS Plc, найбільшого у Великобританії іпотечного кредитора, подешевшали на 7,2% - до 307 пенсів. Аналітики Societe Generale знизили прогнозну ціну акцій британського банку на 24% - до 340 пенсів одночасно з погіршенням прогнозу його прибутку.
"Ми як і раніше остерігаємося вкладень в акції компаній фінансового сектора, - говорить директор підрозділу європейського фондового ринку F&C Asset Management у Лондоні Пітер Ярвіс. - Це як і раніше не та область, у яку нам хотілося б повернутися, оскільки тут тривають розмови про списання активів, про що свідчить інформація про UBS".
Згідно із прогнозом експертів, опитаних Bloomberg, прибутки фінансових компаній, що входять у розрахунок індексу Stoxx 600, знизяться в середньому на 15% цього року. У цілому, як очікується, середнє зростання прибутків компанії індексу складе 0,4%.
Аналітики Lehman Brothers рекомендували інвесторам продавати акції європейських компаній і вкладати кошти в американські папери, відзначивши очікування зростання процентних ставок у єврозоні. Експерти знизили рекомендації для акцій компаній регіону до "нижче ринку" з "на рівні ринку".
Котирування паперів авіакомпаній British Airways і Ryanair упали за підсумками торгів відповідно на 2,5% та 3,8%, автовиробника Daimler AG - на 1,1%.
Вартість нафти 6 червня встановила новий рекорд - $139,12 за барель. У понеділок нафта почала дешевшати, однак багато інвесторів упевнені в збереженні тенденції до підвищення її ціни.
"Ринок уже дивиться на рівень $200 за барель, з огляду на силу нинішнього тренда, - відзначає Том Хугаард із City Index Ltd. у Лондоні. - Я не думаю, що можна чекати зміни тенденції найближчим часом".
Акції нафтовидобувних компаній Shell і Total подорожчали відповідно на 1,9% та 2,1%.
Вартість паперів Volvo упала на 3,2%, MAN - на 4,1%. Аналітики UBS рекомендували інвесторам продавати акції цих виробників вантажівок, пославшись на очікуване скорочення обсягів їхніх продажів.
Котирування акцій британських будівельних компаній знизилися в понеділок на повідомленні газети Financial Times про те, що представники цього сектора можуть оголосити про значні списання активів за звітний період, що почнеться в червні.
Вартість землі, за прогнозами експертів ABN Amro, може скоротитися на 15-80% слідом за зниженням цін на будинки в країні, пише FT.
Папери Barratt Developments подешевшали на 10%, Persimmon - на 2,9%, Redrow - на 6,9%.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до закриття ринку в понеділок піднявся на 0,64 пункту (0,02%) - до 3597,34 пункту.
Британський FTSE 100 упав на 29,2 пункти (0,49%), склавши 5877,6 пункту.
Німецький DAX збільшився на 11,82 пункту (0,17%) - до 6815,63 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 4,06 пункти (0,08%) і становив 4799,38 пункту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас