Київ вибрав інвесторів будівництва накриття станцій Подільсько-Воскресенської лінії метро в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ вибрав інвесторів будівництва накриття станцій Подільсько-Воскресенської лінії метро в Києві

Казна та Політика
334
Київська міськдержадміністрація (КМДА) вибрала п'ять компаній-інвесторів будівництва накриття станцій Подільсько-Воскресенської лінії метро в столиці з відповідною торгово-розважальною інфраструктурою.
Відповідно до розпорядження КМДА №586 від 23 квітня 2008 року, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна", обрані компанії профінансують зазначені будівельні роботи від станції "Проспект Ватутіна" до станції "Вулиця Милославська" споруджуваної убік житлового масиву Троєщини лінії метрополітену.
При цьому ТОВ "Кодміо Лекс" інвестує будівництво накриття відкритої частини метрополітену з обладнаними пішохідними містками, зі створенням приміщень торгово-розважального призначення, паркінгу, відповідної інфраструктури від ст. "Проспект Ватутіна" до ст. "Вулиця Каштанова"; ТОВ "Сучасні будівельні розробки" - від ст. "Вулиця Каштанова" до ст. "Вулиця Т.Драйзера"; ТОВ "Перше Київське будівельне об'єднання" - від ст. "Вулиця Т.Драйзера" до ст. "Вулиця Сабурова"; ТОВ "Ресурс-Капіталбуд" - від ст. "Вулиця Сабурова" до ст. "Вулиця М.Цвєтаєвої"; ТОВ "Прем’єрбуд Інвестмент" - від ст. "Вулиця М.Цвєтаєвої" до ст. "Вулиця Милославська".
Терміни будівництва в розпорядженні не зазначені.
Як повідомлялося, проект лінії метрополітену убік житлового масиву Троєщина передбачає будівництво ділянки довжиною понад 7 км. На ділянці буде дві пересадні станції. Пропускна можливість ділянки складе 40,8 тис. пасажирів на годину. Через кожну станцію за добу буде проходити близько 300 тис. пасажирів. 40 пар шестивагонних поїздів будуть курсувати із середньою швидкістю 40 км/г.
У цілому вартість лінії складе приблизно 5,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас