Ющенко розкритикував Тимошенко за ситуацію у вугільній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко розкритикував Тимошенко за ситуацію у вугільній галузі

Енергетика
184
Президент Віктор Ющенко критикує Кабінет Міністрів за відсутність державної стратегії розвитку вугільної галузі. Про це заявила прес-секретар Президента Ірина Ваннікова на брифінгу.
"Президент України неодноразово підкреслював необхідність прийняття урядом програми розвитку вугільної галузі. Главу держави турбує безвідповідальна позиція Кабінету Міністрів у цьому питанні, оскільки стан вугільної галузі погіршується. Професія шахтаря стає смертельно небезпечною справою, а державної стратегії розвитку вугільної галузі усе ще нема", - сказала вона.
За її словами, Ющенко наполягає на створенні урядової комісії з розслідування причин аварії та надання допомоги потерпілим від вибуху на шахті імені Карла Маркса в Єнакієво Донецької області.
Ющенко також вважає за необхідне розробити і затвердити комплексний план заходів з ліквідації аварії на шахті імені Карла Маркса.
"За результатами розслідування причин аварії винні особи повинні бути притягнуті до відповідальності, - упевнений Віктор Ющенко", - сказала Ваннікова.
Вона повідомила, що Кабмін повинен доповісти Президентові про проведену роботу протягом тижня.
За словами Ваннікової, сьогодні, 9 червня за дорученням Президента в Єнакієво виїхали секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова і генеральний прокурор України Олександр Медведько.
Як повідомлялося, 8 червня о 5:02 на ділянці №78 шахти Карла Маркса, на горизонті 875-1000 м., за попередніми даними, трапився вибух газоповітряної суміші.
9 червня рятувальники виявили живими 21 шахтаря.
1 шахтар загинув і доля 13 поки залишається невідомою
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас