Правоохоронні органи з початку року порушили 152 кримінальні справи за матеріалами Держфінмоніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронні органи з початку року порушили 152 кримінальні справи за матеріалами Держфінмоніторингу

Кримінал
292
Правоохоронні органи України з початку поточного року відкрили 152 кримінальні справи за матеріалами Державного комітету фінансового моніторингу із приводу можливого відмивання "брудних грошей", говориться в повідомленні прес-служби відомства.
За зазначений період було арештовано майно на суму 24,9 млн грн, вилучено майно на суму 10 млн грн.
З початку 2008 року в суд направлено 45 кримінальних справ, з яких суд розглянув 31 справу і виніс обвинувальний вирок.
Усього в січні-травні поточного року Держфінмоніторинг направив правоохоронцям 410 узагальнених і додаткових узагальнених матеріалів. Зокрема, протягом п'яти місяців у прокуратуру України передано 14 узагальнених матеріалів, Державній податковій адміністрації України - 148, Міністерству внутрішніх справ України - 90, Службі безпеки України - 158.
Як відзначив голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський, кримінальні справи були порушені не тільки за тими матеріалами, які були направлені в правоохоронні органи з початку цього року, але і за матеріалами попередніх років.
За його словами, певна затримка із заведенням кримінальних справ, а також із їх доведенням до суду не пов'язана з відсутністю співробітництва правоохоронних органів і судів. Довести факт легалізації "брудних" грошей досить складно, і тому правоохоронці витрачають багато часу для нагромадження необхідної доказової бази, пояснив Черкаський
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас