Голову ТНК-ВР Роберта Дадлі звинувачують в порушенні трудового законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову ТНК-ВР Роберта Дадлі звинувачують в порушенні трудового законодавства

Кримінал
168
Президента ТНК-BP Роберта Дадлі викликали в Пресненську міжрайонну прокуратуру Москви для обговорення питання дотримання компанією трудового законодавств, повідомляє "Комерсант".
Причиною виклику президента ТНК-BP у прокуратуру стало звернення, що надійшло туди, президента Асоціації профспілок базових галузей промисловості та будівництва Льва Миронова "щодо питання порушення трудового та міграційного законодавства ВАТ "ТНК-ВР Менеджмент" - керуючою компанією ТНК-BP.
Президент ТНК-BP також повинен постати перед слідчими головного управління МВС по Центральному федеральному окрузі, щоб дати пояснення в рамках кримінальної справи щодо ухиляння від сплати податків ВАТ ТНК в 2001-2003 роках. Дадлі очолював компанію в 2003 році, підозрюваних у справі поки немає.
Інформаційні агентства у зв'язку з явним тиском на голову ТНК-BP нагадують, що російські акціонери компанії - "Альфа-груп" Михайла Фрідмана, Access Леонарда Блаватніка і "Ренова" Віктора Вексельберга - контролюють 50% ТНК-ВР і наполягають на звільненні Дадлі і зниженні числа британських менеджерів у компанії.
Як пише "Комерсант", Віктор Вексельберг упевнений, що конфлікт незабаром вирішиться, із чим згодний і Дадлі. Однак, якщо раніше найбільш імовірним результатом називався продаж частки російських акціонерів ТНК-ВР "Газпрому", тепер про це мова не йде. Джерело в уряді повідомило: він виступає проти угоди. Є відомості, що протягом найближчих півтора роки "Газпром" не повернеться до обговорення цієї угоди
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас