Російський президент закликав не вірити в долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський президент закликав не вірити в долари

Валюта
3694
Дмитро Медведєв звинуватив США в появі світової фінансової кризи У світовій фінансовій кризі, що вибухнула в 2007-2008 роках, винні Сполучені Штати Америки.
З такою заявою виступив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі президент Росії Дмитро Медведєв, передає AFP. На думку президента, реальні можливості США зараз не відповідають тій формальній позиції, яку займає ця держава. Крім того, у продовольчій кризі Медведєв звинуватив і всі країни Заходу в цілому, тому що вони інвестували занадто багато коштів у виробництво біопалива.
Медведєв також відзначив, що Росія хотіла б брати участь у розробці нових правил гри на світовому ринку. За його словами, це пояснюється не імперськими амбіціями, а запасами енергоресурсів у країні.
Президент підкреслив, що Росія має значні енергетичні і продовольчі ресурси, які можуть допомогти впоратися зі світовою кризою. Крім того, він заявив, що Росія готова прийняти міжнародну конференцію, присвячену фінансовій кризі, уже в 2008 році.
Вважається, що складності у світовій економіці, що спричинили збитки на сотні мільярдів доларів, почалися в 2007 році після того, як американські кредитні організації видали занадто багато іпотечних кредитів неблагонадійним позичальникам. Це збіглося за часом зі стагнацією на ринку нерухомості, де ціни стали поступово падати. Отже, позичальники не могли рефінансувати свої борги під заставу купленої нерухомості.
Іпотечна криза викликала різке падіння курсу долара, що, у свою чергу, привело до різкого подорожчання нафти, золота та продовольства, тому що інвестори стали вкладатися не в нестабільні валюти, а в більш надійні фінансові інструменти - ф'ючерсні контракти на товари. Отже, попит на ринку збільшився, а пропозиція залишилася на тому ж рівні.
Через різке збільшення цін на продовольство, у тому числі на рис і пшеницю, багато бідних країн опинилися на грані голоду, а в розвинених державах збільшилася інфляція.
Цікаво, що за даними останніх досліджень, проведених різними дослідницькими організаціями в США, європейські банки і компанії постраждали від кризи навіть більше, ніж американські.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас