Турчинов заявляє про можливе закриття шахти імені Карла Маркса в Донецькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов заявляє про можливе закриття шахти імені Карла Маркса в Донецькій області

Енергетика
127
Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов заявляє про можливе закриття шахти імені Карла Маркса, що входить до державного об'єднання "Орджонікідзевугілля" у Єнакієвому Донецької області.
Про це він повідомив журналістам на прес-конференції.
"Уже зараз можу сказати, що навряд чи ця шахта буде працювати далі", - сказав він. Також перший віце-прем'єр повідомив, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією в Донецькій області він скасував запланований на 8-9 візит в Об'єднані Арабські Емірати для проведення переговорів.
Крім того, як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, Турчинов підкреслив, що вибух на шахті ім'я Карла Маркса - найбільш потужний за час існування української вугільної промисловості.
"За попередньою інформацією, відбувся викид породи й шахтного газу такої потужності, що постраждали не тільки шахти, вибої, вали, але й наземні споруди", - сказав він.
Турчинов уточнив, що потерпілих могло бути й більше, якби 6 червня Держгірпромнагляд, що обстежив цю шахту, не заборонив здійснення видобутку й не опломбував її.
Інформації про долю 37 гірників, які проводили ремонтні роботи й перебували під землею, поки немає.
У створену комісію з розслідування причин аварії увійшли 20 представників профільних міністерств і відомств.
Як повідомляло агентство, 3 гірники госпіталізовані й доля 37 невідома через вибух газоповітряної суміші 8 червня на шахті імені Карла Маркса в Донецькій області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас