Арбітражний суд Болівії розгляне націоналізацію Transredes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбітражний суд Болівії розгляне націоналізацію Transredes

Енергетика
107
Уряд Болівії заявив, що арбітражний суд країни прийняв запит про відміну націоналізації активів газової компанії Transredes. Новопризначений міністр захисту націоналізації Болівії Гектор Арці прийняв відповідні документи від компаній Royal Dutch Shell PLC та Ashmore Energy International, передає Associaterd Press.
Про те, яке саме рішення може винести арбітражний суд не повідомляється.
2 червня ц.р. Болівія націоналізувала всі активи трубопровідної компанії Transredes, яка частково належить британо-голландській нафтогазовій компанії Royal Dutch Shell та американській Ashmore Energy International. Компанія Transredes S.A. займається транспортуванням природного газу.
Як вважають експерти, націоналізація була проведена з метою зменшити вплив західного капіталу всередині країни. На думку Ла-Паса, це ослабить дестабілізуючий політичний вплив західних країн на південному сході країни, багатому газовими родовищами.
Влада Болівії, вважає, що завдяки підтримці західних країн на минулому в травні ц.р. референдумі в південно-східному департаменті Санта-Крус більшість населення регіону висловилися за значну автономію. Офіційно Ла-Пас відмовився визнавати підсумки плебісциту, що викликало зіткнення між прихильниками президента Ево Моралеса та ініціаторами референдуму.
Санта-Крус вважається донорським регіоном. Тут знаходиться значна частина газових родовищ країни. За запасами блакитного палива, Болівія знаходиться на другому місці після Венесуели серед країн Південної Америки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас