"Велика вісімка" закликає країни-виробники збільшити об'єми видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика вісімка" закликає країни-виробники збільшити об'єми видобутку нафти

Енергетика
139
Міністри енергетики країн "великої вісімки", стурбовані швидким зростанням цін на "чорне золото", закликали країни-виробники нафти до збільшення об'ємів видобутку, повідомляє Associated Press.
Крім того, визнана необхідність підвищення ефективності енергетичних систем та збільшення об'ємів інвестування в нові технології.
Сьогоднішня зустріч міністрів енергетики країн "великої вісімки" в м. Аоморі на півночі Японії присвячена обговоренню проблем, пов'язаних з нафтовими та газовими ринками, інвестиціями в енергетичну сферу, енергетичною безпекою та зміною клімату. Крім країн "великої вісімки" як спостерігачі в саміті беруть участь Китай, Індія та Південна Корея. На долю 11 країн-учасниць припадає близько 65% світового енергетичного попиту.
Тим часом експерти відзначають, що за останні три роки рівень видобутку нафти майже не змінився і навряд чи буде збільшений в майбутньому. Зокрема президент Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Шахиб Хеліль раніше заявив, що до вересня ц.р. ніяких рішень про зміну об'ємів видобутку ухвалено не буде. Крім того, президент ОПЕК в черговий раз підкреслив, що об'єктивних ринкових причин для різкого підвищення цін на нафту немає, і її дорожчання пов'язане з іншими причинами, такими як біржові спекуляції, іпотечна криза та падіння долара.
Нагадаємо, на останніх торгах 6 червня ц.р. світові ціни на нафту впритул наблизилися до позначки 140 дол./бар. Зокрема в Лондоні на Intercontinental Exchange Futures ціна склала 137,69 (+10,15) дол./бар., а в Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - 138,54 (+10,75) дол./бар. Головним чинником підвищення зростання цін на нафту послужив звіт уряду США про рівень безробіття в країні. Виявилось, що цей показник склав 5,5% - такої великої кількості безробітних Америка не знала за останні двадцять років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас