У Нафтогазі знають, як позбавити Україну енергозалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі знають, як позбавити Україну енергозалежності

Енергетика
336
Для подолання енергозалежності України уряду необхідно розробити нову програму енергозбереження на період до 2030 року відповідно до положень Енергетичної стратегії України.
Таку думку висловив головний радник голови правління НАК "Нафтогаз України", член Київського міжнародного енергетичного клубу Іван Діяк.
"Для її втілення в життя вкрай потрібно розробити і запропонувати Верховній Раді України для затвердження низку законопроектів, які стимулювали б впровадження енергозберігаючих технологій. Завтра ця робота окупиться зменшенням витрат на енергоресурси", - переконаний Діяк. Він також зазначив, що парламенту необхідно прийняти нову редакцію закону "Про енергозбереження" та закону "Про енергоефективність".
"Вкрай важливо законодавчо звільнити від оподаткування частину прибутку, отриманого за рахунок впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій", - наголосив Діяк.
Крім того, експерт запропонував внести відповідні зміни до статей Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення розміру штрафів за правопорушення у сфері енергозбереження і запровадження фінансової відповідальності юридичних осіб за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас