Міллер: Газпром має намір побудувати газопровід на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Газпром має намір побудувати газопровід на Алясці

Енергетика
193
Газпром запропонував Conocophillips і BP побудувати газопровід на Алясці, повідомив сьогодні на XII Петербурзькому міжнародному економічному форумі глава "Газпрому" Олексій Міллер. Він сказав, що цей проект цікавить газовий холдинг, і Газпром зробив відповідну пропозицію своїм потенційним партнерам.
Міллер відзначив, що сфера інтересів Газпрому не обмежується європейським континентом. Зокрема, він вказав, що видобуток газу в США впродовж останніх років, з 2001р. стабільно зменшувався, знизившись майже ніж на 30 млрд куб. м, тоді як Росія за той же період наростила видобуток на 70 млрд куб. м.
При цьому, підкреслив Міллер, у Газпрому є досвід і технології транспортування по магістральних газопроводах. "Тому для нас представляє інтерес, наприклад, участь в такому великомасштабному проекті, як будівництво газопроводу з Аляски. Ми вже зробили відповідну пропозицію нашим партнерам - компаніям Conocophillips і BP", - сказав глава "Газпрому".
Нагадаємо, на початку квітня BP і Conocophillips випустили сумісний прес-реліз, в якому повідомлялося, що компанії мають намір побудувати трубопровід для постачання газу з Аляски на ринок США, причому на реалізацію першої фази будівництва в найближчі три роки буде виділено 600 млн дол.
Згідно проекту, протяжність газопроводу від родовища North Slope на території Аляски в канадську провінцію Альберта становитиме 3,2 тис. км. Також при необхідності буде побудовано ще 2,4 тис. км. трубопроводу для постачання газу в США. Очікується, що в добу газопровід пропускатиме близько 0,11 млрд куб. м газу, що складає 6-8% від щоденного споживання газу США. Проте терміни будівництва газопроводу поки невідомі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас