Японія підрахувала збитки від кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія підрахувала збитки від кризи

Казна та Політика
115
Як повідомили в п'ятницю представники уряду Японії, кризові втрати місцевих банків склали $8 млрд., однак ця сума як і раніше невелика в порівнянні зі збитками їхніх суперників у США і Європі.
За даними Financial Services Agency, збитки японських банків, викликані кризою subprime-іпотеки в США, виросли до кінця першого кварталу на 41% у порівнянні з 600 млн. ієн ($5,7 млрд.) на кінець грудня.
Представники агентства також повідомили, що інвестиції банків та інших кредитних організацій у продукти, що мають відношення до subprime, знизилися із грудневих 1,519 трлн. ієн ($14,3 млрд.) до 1,019 трлн. ієн ($9,6 млрд.)
Якщо враховувати втрати, що не стосуються прямо кризи subprime-іпотеки, загальний масштаб збитків розширюється до 2,436 трлн. ($23,0 млрд.), відзначає уряд.
Японія відчуває глобальний спад у зв'язку із кредитними проблемами в США, але причиною ще більш серйозних ризиків може стати зменшення обсягу експорту, викликане уповільненням економіки США та Азії. Зростання цін на нафту і сировину також негативним чином позначається на другій за масштабами економіці світу
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас