Доходи чиновників-корупціонерів в Росії дорівнюють третині національного бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи чиновників-корупціонерів в Росії дорівнюють третині національного бюджету

Казна та Політика
91
Доходи корумпованих чиновників у Росії становлять приблизно третину національного бюджету, повідомили в Слідчому комітеті при прокуратурі (СКП) РФ.
"Дохід наших чиновників від корупційної діяльності, за даними експертів, становить до однієї третини національного бюджету", - заявив начальник Головного управління процесуального контролю СКП РФ Василь Піскарьов.
Він також відзначив, що, за даними фонду "ІНДЕМ", щорічно підприємці витрачають $33 млрд на хабарі чиновникам. "Ще 3 млрд. доларів становить хабарництво на побутовому рівні", - додав представник СКП.
За його словами, "Росія перебуває на 71 місці за рівнем корупції, виходячи з оцінок населення".
"Даний факт свідчить про високу латентність такого виду злочинів, як корупція, у нашій країні", - відзначив представник СКП РФ.
За відомостями СКП РФ, у першому кварталі цього року зареєстровано більше 14 тис. корупційних злочинів, або майже на 10% більше, ніж за той же період минулого року.
"В 2006-2008 роках спостерігається стійка тенденція до збільшення числа виявлених фактів хабарництва. Якщо в 2006 році виявлено більше 6,5 тис. злочинів, пов'язаних з одержанням хабара, в 2007 році - 6,8 тис., то в першому кварталі нинішнього року - 2,7 тис., або на 69 злочинів більше в порівнянні з аналогічним торішнім показником", - сказав Піскарьов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас