ЄБРР має намір інвестувати 300 млн євро в український фінансовий сектор до 2010 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР має намір інвестувати 300 млн євро в український фінансовий сектор до 2010 р

Казна та Політика
87
Європейський банк реконструкції й розвитку має намір у період до 2010 року інвестувати в український фінансовий сектор більш як 300 млн. євро. Про це сказано в повідомленні банку.
"За увесь час роботи ЄБРР в Україні в проекти фінансового сектору було вкладено близько 700 мільйонів євро, що становить 21% від усього обсягу фінансування, який надається банком в Україні. Портфель проектів, намічених для реалізації у фінансовому секторі на найближчі роки, також становить більш як 300 мільйонів євро", - сказано в повідомленні.
Такий обсяг фінансування, зокрема, передбачений стратегією ЄБРР по Україні, схваленій в жовтні 2007 року.
ЄБРР планує збільшити число українських банків, які будуть обслуговувати фінансування малого й середнього бізнесу й мікрокредитування, іпотечне кредитування, кредитування енергозберігаючих проектів, фінансування торгівлі, а також кредити установам, що займається лізингом і споживчим кредитуванням.
Зараз фінустановами-партнерами ЄБРР в Україні є такі банки: Укрексімбанк, Кредитпромбанк, "Форум", Родовід Банк, Мегабанк, Кредобанк, "Райффайзен Банк Аваль", Міжнародний іпотечний банк, OTП Банк, SEB Банк, Укрсоцбанк й Укрсиббанк.
Як повідомляло агентство, 17 травня директор Європейського банку реконструкції й розвитку в Україні Камен Захарієв прогнозував інвестиції банку в проекти в Україні 1,5-1,7 млрд. доларів в 2008 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас