"Газпром збут Україна" розкрив подробиці контракту на постачання газу з "Нафтогазом України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром збут Україна" розкрив подробиці контракту на постачання газу з "Нафтогазом України"

Енергетика
344
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" поставляє ТОВ "Газпром збут Україна" (Київ) природний газ за ціною, що включає затверджені Міністерством палива та енергетики України витрати держхолдингу, пов'язані з реалізацією цього палива, повідомив газотрейдер у прес-релізі в четвер.
"НАК "Нафтогаз України" реалізує ресурс ТОВ "Газпром збут Україна" з мінімальною маржей - 0,01 долара за тисячу кубометрів. Крім того, за умовами контракту вартість ресурсу для ТОВ "Газпром збут Україна", як і для інших контрагентів, ураховує витрати НАК "Нафтогаз України" на реалізацію природного газу, затверджені наказом Міністерства палива та енергетики", - уточнюється в повідомленні.
Раніше вважалося, що "Нафтогаз України" через дочірню компанію "Газ України" поставляє імпортний природний газ споживачам за ціною, що включає встановлену Міністерством палива та енергетики надбавку (так звані витрати на реалізацію) у розмірі 87,43 грн за 1 тис. куб. м без (ПДВ), а компанії "Газпром збут Україна" реалізує газ без урахування цієї надбавки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас