Медведєв: Проект Nord Stream відповідає інтересам енергобезпеки Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Проект Nord Stream відповідає інтересам енергобезпеки Європи

Енергетика
90
Проект "Північний потік" (Nord Stream) відповідає інтересам енергобезпеки Європи, заявив президент РФ Дмитро Медведєв за підсумками переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель. "Ми дійсно бачимо його як глобальний проект європейського масштабу, і цей проект рівною мірою відповідає інтересам надійного енергопостачання, енергобезпеці всіх держав на європейському континенті", - сказав президент РФ. Він підкреслив, що в ході переговорів обговорювалася не тільки тема "Північного потоку", але і питання реалізації проекту "Південний потік". За словами Д.Медведєва, "головне, щоб розвиток цих двох важливих проектів проходив значною мірою синхронно".
Прокладений по дну Балтійського моря газопровід Nord Stream вперше забезпечить прямі постачання російського природного газу до Західної Європи. Проектна потужність газопроводу складе 55 млрд куб. м. Перша нитка морського газопроводу потужністю 27,5 млрд куб. м буде введена в експлуатацію в 2010 р., постачання газу почнуться в 2011 р.
Проект "Південний потік" передбачає створення нового маршруту постачань газу до Європи. Загальний обсяг інвестицій в проект газопроводу "Південний потік" зараз оцінюється в розмірі понад 10 млрд дол. Планується, що морська ділянка "Південного потоку" пройде по дну Чорного моря від російського (КС "Берегова") до болгарського берега. Загальна протяжність чорноморської частини газопроводу складе близько 900 км., максимальна глибина - більше 2 тис. м. Проектна потужність - близько 30 млрд куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас