Vanco: Судова тяганина відкладе розробку шельфу на 5-10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vanco: Судова тяганина відкладе розробку шельфу на 5-10 років

Енергетика
175
Президент Vanco Energy Company Джин ван Дайк заявляє, що звернення компанії Vanco у міжнародні арбітражні інститути у зв'язку з рішенням української влади затримає початок розробки Прикерченської ділянки шельфу на 5-10 років.
"Якщо ми звернемося в суд, ні ми, ні, хто-небудь інший не зможе приступити до розробки шельфу ще 5-10 років", - сказав ван Дайк .
При цьому президент американської компанії відзначив, що він не може зрозуміти причини розриву українським урядом договору з Vanco. За словами ван Дайка, представники компанії мають намір використати всі можливості для ведення переговорів протягом призначеного для цього терміну.
Учора Президент Віктор Ющенко доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки перевірити законність дій посадових осіб Міністерства охорони навколишнього середовища при анулюванні ліцензії компанії Vanco Prykerchenska.
30 травня Юлія Тимошенко заявила про причетність бізнесменів Дмитра Фірташа і Ріната Ахметова до компанії Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови). Після чого Група Фірташа спростувала причепність до компанії.
27 травня Кабінет міністрів скасував своє розпорядження № 828 від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
Раніше Міністр юстиції Микола Оніщук порадив владі України провести переговори з Vanco Prykerchenska Ltd не доводячи справу до суду.
Мінприроди доручило Державній геологічній службі анулювати ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами.
Після цього компанія Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії.
12 травня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Vanco планує продати право на користування надрами Чорного моря, можливо, Газпрому
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас