Від Тимошенко вимагають обмежити апетити 1/2 доходів від приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від Тимошенко вимагають обмежити апетити 1/2 доходів від приватизації

Казна та Політика
208
Приватизація підприємств енергетики повинна проходити в рамках програми реформування галузі.
Про це заявив перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак, виступаючи на п'ятому українському інвестиційному форумі "Україна 2008: Реальність і Перспективи", організованому "Альфа-Банком".
"Президент наполягає на тому, щоб була прийнята єдина програма реформування енергетичної галузі або електроенергетичної галузі, у рамках якої, з розумінням того, куди ми рухаємося, і повинні продаватися сьогодні об'єкти електроенергетики", - сказав О.Шлапак.
Він також відзначив, що необхідно переглянути підхід до використання коштів, отриманих від продажу держпідприємств.
"Ми, нарешті, повинні зупинитися в тому, що ми проїдаємо все те, що одержуємо від приватизації. Мінімум 50% (коштів від продажу держпідприємств), і на цьому наполягає Президент, повинні капіталізуватися державою. Якщо, наприклад, ми прийняли рішення, що продаємо теплоенергетику, а атомна енергетика залишається державною, то мінімум 50% від ресурсів, які ми на сьогоднішній день одержимо, продавши теплоенергетику, повинні бути направлені на підтримку нашої атомної енергетики", - підкреслив О.Шлапак.
Президент України Віктор Ющенко в листі на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко заявляв, що виступає проти передчасної приватизації об'єктів електроенергетики, що може привести до непередбачених наслідків.
Відзначивши, що останнім часом Кабмін прийняв кілька рішень, направлених на роздержавлення об'єктів електроенергетичної галузі, В.Ющенко підкреслив, що реорганізація вітчизняної електроенергетичної галузі, відновлення основних фондів підприємств цієї сфери є невідкладним завданням для забезпечення необхідного рівня енергетичної безпеки держави.
За словами Президента, фахівці прогнозують, що без кардинальних змін в електроенергетиці вже протягом найближчих 5-7 років економіка України відчує дефіцит електроенергії.
У той же час, констатував глава держави, Кабінет міністрів України не розглядає можливих варіантів розвитку електроенергетичної галузі, крім як роздержавлення низки об'єктів цієї сфери.
Як відзначив В.Ющенко, приватизація об'єктів енергетичної галузі, які будуть передбачені відповідною програмою, повинна здійснюватися виходячи з наступних принципів: забезпечення реалізації стратегічних завдань розвитку електроенергетики; направлення не менше 50% коштів, отриманих від приватизації, на розвиток державних об'єктів електроенергетичної сфери, а саме: мереж транспортування енергії, державних станцій, зокрема теплових
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас