Розробка родовищ нафти в Бразилії може коштувати 240 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробка родовищ нафти в Бразилії може коштувати 240 млрд. дол.

Енергетика
97
Розробка бразильських нафтових родовищ, включаючи найбільше в Західній півкулі за останні тридцять років, може коштувати на $100 млрд. більше, ніж найдорожче в нафтовидобувній галузі Кашаганське родовище в Казахстані.
Про це в четвер 5 червня повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на директора британської дослідницької фірми Neftex Petroleum Consultants Ltd., колишнього менеджера з розвідки Royal Dutch Shell Plc (RDS-B) Пітера Уеллса.
За його словами, розробка родовища Тупі і прилеглих шельфових покладів, можливо, буде коштувати $240 млрд. А за оцінкою Eni Sp (E), загальна вартість Кашаганського родовища становить $136 млрд., яких, за словами Bloomberg, вистачило б для фінансування космічної програми США протягом 14 років.
На думку Уеллса, контрольованій державою бразильській Petroleo Brasileiro SA (PBR), або Petrobras, необхідно буде заручатися підтримкою міжнародних нафтовидобувних компаній на кшталт Exxon Mobil Corp. (XOM), щоб збільшити фінансування будівництва платформ і нафтопроводів, необхідних для добування запасів нафти, що знаходяться під десятикілометровим шаром води і ґрунту.
“Цю нафту буде важко добувати, і коштувати це буде недешево”, - сказав він, додавши, що для точної оцінки вартості Petrobras буде потрібно проведення експертизи, що можуть виконати “тільки найбільш досвідчені найбільші у світі нафтові компанії”.
Виконавчий генеральний директор Petrobras Жозе Сержіо Габріеллі відмовився назвати оцінку розробки названих родовищ, але сказав, що видобуток у Тупі, найбільшому на Американських континентах з 1976 року, почнеться у квітні 2009. У компанії не стали коментувати оцінку Уеллса.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас