Правління і Рада НБУ почали роботу над концепцією валютної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правління і Рада НБУ почали роботу над концепцією валютної політики

Казна та Політика
350
Рада Національного банку України (НБУ) планує на наступному засіданні затвердити погоджену із правлінням Нацбанку концепцію валютної політики для її подальшого внесення у Верховну Раду, повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко.
"Учора Рада і правління (НБУ - ред.) одержали рамковий документ - концепцію валютної політики НБУ. Кілька тижнів проробимо її, на наступному засіданні приймемо і внесемо в парламент", - сказав він у Києві в четвер на інвестиційній конференції, організованій "Альфа Банком" та інвестиційною компанією "Альфа Капітал"
П.Порошенко підкреслив, що Рада НБУ має намір одержати максимальний консенсус під час обговорення підготовленої фахівцями Нацбанку концепції із правлінням НБУ.
За його словами, ключовим завданням цього документа є лібералізація валютного ринку і підвищення його прозорості.
"Щоб інвестор чітко уявляв механізм відкриття рахунків, у тому числі і за кордоном, механізми проведення капітальних операцій", - відзначив голова Ради НБУ.
За його словами, валютне законодавство вже істотно відстало від потреб економіки. Серед проблем, які необхідно вирішувати, П.Порошенко, зокрема, виділив створення механізму хеджування валютних ризиків
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас