Порошенко: Нацбанк пом'якшить монетарну політику за умови зниження темпів зростання ВВП нижче 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Нацбанк пом'якшить монетарну політику за умови зниження темпів зростання ВВП нижче 5%

Казна та Політика
288
Національний банк України (НБУ) має намір боротися з інфляцією, однак не на шкоду економічному зростанню, повідомив голова Ради НБУ Петро Порошенко в Києві в четвер на інвестиційній конференції, організованій "Альфа Банком" та інвестиційною компанією "Альфа Капітал".
"Ми не готові боротися з інфляцією будь-якими заходами. Якщо побачимо, що (темпи зростання ВВП) нижче 5%, то НБУ внесе зміни в монетарну політику, і вона стане не настільки жорсткою", - сказав він.
Порошенко підкреслив, що погіршення ліквідності на фінансовому ринку України пов'язане не стільки з діями Нацбанку, скільки з політикою Міністерства фінансів, що закумулювало на єдиному казначейському рахунку і на рахунках бюджетних розпорядників у банківській системі на 1 червня понад 29 млрд грн, що перевищує весь вільний ресурс банківської системи.
Голова Ради НБУ, зокрема, відзначив, що дотепер не погашається 3 млрд грн простроченого відшкодування по податку на додану вартість (ПДВ).
"Маючи 29 млрд грн не видати 3 млрд грн - це незрозуміло", - вважає він.
Порошенко також відзначив, що Нацбанк і Раду НБУ ставлять цілі зі зменшення темпів зростанню споживчого кредитування, одночасно збільшивши інтерес для банків кредитувати базові галузі економіки, агросектор, підтримувати експорт із урахуванням негативного торговельного сальдо України
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас