Огляд ринку валют за 4 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринку валют за 4 червня

Валюта
151
До закінчення торгового дня в середу пара євро/долар знизилася до позначки 1,5435, втративши 25 пунктів.
За даними фінансової групи "Каліта-Фінанс", макроекономічні дані Єврозони, опубліковані в середу, приводів для покупок єдиної валюти не дали. Індекс ділової активності у сфері послуг Єврозони в травні знизився до 50,6 пунктів проти 52 місяців раніше, впритул наблизившись до суміжної позначки в 50 пунктів.
Обсяг роздрібних продажів в Єврозоні в квітні знизився на 0,6% проти очікуваного підвищення на 0,1%, вказавши на ослаблення споживчого попиту в регіоні на тлі високих цін на енергоносії і продукти харчування.
Проте, помірне ослаблення європейської економіки є недостатньою причиною для ЄЦБ, щоб понизити процентну ставку. Аналітики прогнозують збереження ставки на рівні 4% за підсумками наміченого на четвер засідання. Єдина валюта може отримати підтримку лише в тому випадку, якщо в ході прес-конференції після засідання голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше підтвердить прихильність жорсткій монетарній політиці і виразить стурбованість зростанням інфляції, зменшивши при цьому ризики уповільнення економічного зростання.
Рівні підтримки: 1,5138, 1,4980. Рівні опори: 1,5890, 1,6018.
Британський фунт виявився найбільш слабкою валютою середи, подешевшавши проти долара більш ніж на 100 пунктів (1,9543 до 00:00 мск). Згідно з опублікованими у середу даним, індекс ділової активності у сфері послуг Великобританії в травні впав нижче за позначку в 50 пунктів - до 49,8, вказавши на спад сектору.
Як і в США, сфера послуг Великобританії вносить істотний внесок до ВВП країни, тому негативні дані індексу PMI Services підсилили побоювання про стан економіки в цілому. Проте, враховуючи різке зростання інфляційних показників Великобританії (до 3% в річному численні в квітні), більшість аналітиків чекають збереження ставки на колишньому рівні 5% за підсумками засідання ЦБ Англії в четвер. Рівні підтримки: 1,9332, 1,9106. Рівні опори: 2,0050, 2,0277.
За підсумками торгів на російському валютному ринку 4 червня котирування долара виросли більш ніж на 11 коп. на тлі зміцнення американської валюти щодо євро на ринку Forex.
Вартість бівалютної корзини, основного операційного показника валютної політики Банку Росії, коливалася в діапазоні 29,62 - 29,64 крб. Відкриття торгів з розривом вгору в котируваннях долара по відношенню до рубля було викликано зниженням пари євро/долар в ході вечірніх торгів у вівторок.
Підтримку долару подали жорсткі коментарі голови ФРС Бена Бернанке, що визнав, що ослаблення долара стало однією з основних причин інфляції, що зростає. Крім того, заява Б.Бернанке, що на даний момент "монетарна політика виглядає достатньо збалансованою, щоб забезпечити з часом помірне зростання економіки і цінову стабільність", було розцінено ринком як натяк на намір регуляторів зберегти процентну ставку незмінної в ході червневого засідання FOMC.
Проте, враховуючи, що зміни курсовій вартості долара залишаються в компетенції Казначейства США, маловірогідно, що коментарі голови ФРАС з приводу слабкості американської валюти можуть призести до валютних інтервенцій з боку Казначейства. У ході європейських торгів у середу пара євро/долар рухалася у вузькому торговому діапазоні 1,5418 - 1,5482 проти 1,5460 до закінчення торгового дня напередодні, демонструючи короткочасну реакцію на публікацію сильного звіту компанії ADP щодо зайнятості в приватному секторі США і менш позитивних показників економіки Єврозони, що свідчать про ослаблення споживчого попиту.
Напередодні намічених на четвер засідань ЦБ Англії і ЄЦБ, в ході яких буде ухвалено рішення стосовно процентних ставок, учасники ринку вважали за краще обмежити торгову активність. У свою чергу, на російському грошово-кредитному ринку в середу збереглася стабільна ситуація.
Сумарні залишки коштів на коррахунках і депозитах кредитних організацій в ЦБ РФ виросли на 54,8 млрд руб. - до 935,2 млрд руб. Ставки за кредитами overnight на ринку МБК для банків першого кола коливалися на рівні 3,6%-4,3% річних.
Середньозважена ставка одноденних кредитів MIACR виросла на 7 б.п. - до 3,7% річних. Сумарний обсяг операцій на аукціонах прямого РЕПО склав 2,9 млрд руб. проти 6,27 млрд руб. у вівторок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас