ПР вимагає притягнути членів Кабміну до кримінальної відповідальності через бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР вимагає притягнути членів Кабміну до кримінальної відповідальності через бюджет

Казна та Політика
230
Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за притягнення до кримінальної відповідальності членів Кабінету Міністрів через невнесення в передбачений законом термін проекту закону про внесення змін у державний бюджет на 2008 рік на розгляд Ради. Про це журналістам сказав депутат Ради Михайло Папієв (ПР) на прес-конференції.
"Фракція Партії регіонів буде порушувати питання про притягнення діючих членів Кабінету Міністрів до кримінальної відповідальності за службову недбалість і за ту шкоду, що вони завдали громадянам України тим, що не виконують закони, які підписані Президентом", - сказав Папієв.
Депутат вважає, що Кабмін порушив закон про державний бюджет на 2008 рік, не внісши в проект змін у держбюджет-2008 нові показники прожиткового мінімуму.
За його словами, громадяни України зазнають значних втрат у зв'язку з осмисленим, на його думку, заниженням Кабміном фактичного рівня прожиткового мінімуму.
Також він закликав уряд відповістити на запитання, яким чином він буде компенсувати втрати громадян від інфляції.
За словами Папієва, необхідно компенсувати ці втрати у зв'язку з тим, що це передбачено законом про індексацію грошових доходів громадян України.
Як повідомлялося, 2 червня Кабмін пообіцяв внести в Раду законопроект про внесення змін у держбюджет на 2008 рік після того, як парламент розгляне пропозиції Ющенка щодо виділення в окремий закон податкових норм держбюджету і розгляду програми приватизації на 2008-2012 роки.
3 червня ПР заявляла про намір у випадку невнесення Кабміном законопроекту в Раду найближчим часом порушувати питання про відставку уряду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас