Уряд затвердив стратегію розвитку морських портів до 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив стратегію розвитку морських портів до 2015 р

245
Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив стратегію розвитку морських портів України до 2015 року, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції.
Вона також відзначила, що розраховує на прийняття в парламенті відповідного законопроекту протягом двох тижнів.
Розроблена Міністерством транспорту та зв'язку стратегія розвитку морських портів передбачає реорганізацію морських торговельних портів з державних підприємств у державні та морські адміністрації.
Функціями державних адміністрацій портів є безпосереднє управління спеціалізованим майновим комплексом, забезпечення безпеки судноплавства та охорона суден і портового обладнання. Адміністрації будуть фінансуватися за рахунок портових зборів (крім маякового та адміністративного).
Крім того, державна адміністрація порту повинна управляти інфраструктурою порту, що не входить у спеціальний майновий комплекс.
Морська адміністрація порту, у свою чергу, зобов'язана здійснювати нагляд за суднами, станом морських шляхів, проводити реєстрацію суден, проводити видачу документації, розслідування аварій у порту, одержувати адміністративний портовий збір і видавати обов'язкові до виконання постанови по порту.
Стратегія також передбачає реорганізацію Державного департаменту морського та річкового транспорту ("Укрморрічфлот") у Державну адміністрацію морського та річкового транспорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас