США висловили стурбованість ситуацією з Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США висловили стурбованість ситуацією з Vanco

236
Уряд США стурбований конфліктом між урядом України і компанією Vanco Іnternational.
Як заявив міністр торгівлі США Карлос Гутієррес, перебуваючи з візитом у Києві, "ми дивимося на цю проблему з комерційної точки зору та аналізуємо, що це говорить про те, як тут ставляться до контрактів, як дотримуються контрактів".
Гутієррес додав, що якщо уряд України має певні питання до того чи іншого контракту, то повинен висловити їх "відповідним прозорим способом".
"І варто було б показати міжнародному співтовариству, що уряд України ставиться до контрактів з повагою, прозоро, і запевнити міжнародне співтовариство, що буде виконувати контракти у відповідний термін".
Міністр також повідомив, що він має намір освітити цей пункт під час зустрічі із прем'єр-міністром і Президентом України.
30 травня Юлія Тимошенко заявила про причетність бізнесменів Дмитра Фірташа та Ріната Ахметова до компанії Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови). Після чого група Фірташа спростувала причепність до компанії.
27 травня Кабінет міністрів скасував своє розпорядження № 828 від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
Раніше Міністр юстиції Микола Оніщук порадив владі України провести переговори з Vanco Prykerchenska Ltd не доводячи справу до суду.
Мінприроди доручило Державній геологічній службі анулювати ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами. Після цього компанія Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії. 12 травня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Vanco планує продати право на користування надрами Чорного моря, можливо, Газпрому.
До того Тимошенко заявляла, що компанія Vanco належить "трьом студенткам".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас