Європейські компанії постраждали від фінансової кризи більше від американських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські компанії постраждали від фінансової кризи більше від американських

280
Європейські компанії пережили більший спад прибутків у порівнянні зі своїми американськими конкурентами в першому кварталі 2008 року. У середньому квартальний прибуток 2138 найбільших корпорацій Європи впав на 23,4 відсотки, тоді як 5494 американських - тільки на 13,4 відсотки.
Ці цифри контрастують із тим фактом, що економіка Євросоюзу в цілому на даний момент постраждала від фінансової кризи менше від американської. Падіння темпів зростання ВВП у Єврозоні було в перші три місяці 2008 року менш відчутним, багато в чому завдяки успішним показникам найбільшої економіки ЄС - Німеччини.
У Європі значно більший відсоток компаній зазнали за звітний період чистих збитків. Значно кращі, ніж у середньому по Європі, показники прибутків компаній продемонструвала Великобританія, де макроекономічні перспективи виглядають особливо похмуро.
Відносно гарні результати американських компаній пояснюються в першу чергу падінням курсу долара США, що дало їм можливість наростити експорт. У свою чергу, дороге євро завдало удару по експортному потенціалі компаній з Європи.
При цьому найбільшу частину збитків зазнав фінансовий сектор. Аналітики інвестиційного банку Lehman Brothers підрахували, що якщо виключити втрати фінансових підрозділів компаній, то їхній прибуток виріс би у кварталі на 1,2 відсотки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас