В Україну везуть телефони Vertu під видом ванн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну везуть телефони Vertu під видом ванн

Кримінал
297
СБУ перехопила контрабанду товарів класу люкс на суму 2 мільйони доларів. Телефони Vertu, інкрустовані золотом і дорогоцінними каменями, столовий посуд від Versace, професійні відеокамери Panasonic, дорогі ноутбуки, парфумерія, одяг і взуття провідних торговельних марок світу - все це ввозили в Україну з Великобританії під видом сталевих емальованих ванн.
Цікаво, що злочинці легко перетнули кордон України і не особливо намагалися замаскувати товар.
Апаратура і предмети розкоші ціною від 8 до 15 тисяч доларів лежали просто під брезентовими тентами вантажних автомобілів. Тим дивніше, що затримали контрабандистів зовсім не митники на українському кордоні, а правоохоронці Києва і Київської області.
Прес-секретар СБУ Марина Остапенко розповідає, що СБУ постійно займається такими "контрабандними" справами. "Але 2 мільйони доларів - це досить значна сума. При тому що сам обсяг контрабанди невеликий", - відзначає Марина Остапенко.
За словами прес-секретаря, це була спеціальна операція працівників СБУ. Оперативники встановили, що на адресу одного з підприємств доставляється дорога апаратура під видом дешевих імпортних товарів. І затримали 3 вантажівки, що направлялися в Запорізьку область. Тепер, якщо суд визнає контрабандистів винними в "незаконному переміщенні товарів через митний кордон", їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. При цьому весь товар буде конфіскований і згодом проданий.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас