Boeing оштрафували на півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing оштрафували на півмільярда доларів

Казна та Політика
208
Компанію Boeing Сo. зобов'язали заплатити штраф за забруднення навколишнього середовища в розмірі півмільярда доларів.
За рішенням суду американські компанії Dow Chemical Co. і нині не існуюча Rockwell International Corp (частина активів якої була в 1996 році придбана Boeing Co.) були оштрафовані за забруднення навколишнього середовища на загальну суму 926 мільйонів доларів.
Оштрафовані компанії були підрядниками Комісії з атомної енергії США і вели роботи на заводі з виробництва ядерної зброї неподалік від Денвера в штаті Колорадо. В 1989 році завод, що працював з 1952 року, був закритий через порушення правил техніки безпеки. Незадовго до закриття заводу близько 13 тисяч жителів прилеглих до заводу населених пунктів звернулися в суд.
Як говорилося в позовній заяві, шкідливі радіоактивні викиди з території заводу стали причиною різкого падіння вартості приналежного їм житла і негативно вплинули на здоров'я людей.
Рішення в справі, розгляд якої тривав більше 15 років, було винесено ще в лютому 2006 року, однак суми штрафів були названі тільки зараз. Dow Chemical Co. була оштрафована на 653 мільйона доларів, а Boeing Co., юридично визнана відповідальною за дії Rockwell International Corp., - на 508 мільйонів.
Проте суд обмежив максимальну суму виплати потерпілим, установивши межу 725 мільйонів доларів. Обом компаніям було також запропоновано заплатити штрафні збитки в розмірі 111 і 89 мільйонів доларів відповідно.
Обидві оштрафовані компанії мають намір оскаржити вирок суду. За словами представника Dow Chemical Co., компанії виступали лише підрядниками і захищені від матеріальної відповідальності Міністерством енергетики США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас