Долар подорожчав на фоні заяви голови ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар подорожчав на фоні заяви голови ФРС

Енергетика
810
Американська валюта подорожчала відносно євро на тлі заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанкі про те, що монетарна влада країни ставиться "уважно" до наслідків, які робить ослаблення долара на інфляцію.
Цю заяву голова ФРС зробив під час виступу по телемосту на Міжнародній валютній конференції (International Monetary Conference) в іспанській Барселоні. Бернанкі також відзначив, що процентна ставка перебуває на "підходящому" рівні для підтримки зростання економіки і стабільних цін, натякнувши, що ФРС завершила серію зниження ставки. Він також завив, що ФРС і Міністерство фінансів "уважно відслідковують розвиток ситуації на валютних ринках". При цьому Бернанкі уточнив, що стабільні ціни та максимальна зайнятість "будуть ключовими факторами, що забезпечують збереження долара в якості сильної і стабільної валюти".
На торгах у Нью-Йорку долар зміцнився відносно євро з $1,5445 до $1,5411, однак у Лондоні станом на 6:55 за місцевим часом за євро давали вже $1,5456. Долар торгується відносно ієни на рівні 105,19 ієн у порівнянні з 105,08 напередодні.
"Долар має досить простору для зростання. Бернанкі дав зрозуміти, що завершив зниження дисконтної ставки, і одна із причин цього те, що він не хоче, щоб долар далі падав", - цитує Bloomberg думку голови департаменту валютних операцій токійського валютного брокера Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ішикава. У той же час інший фахівець - валютний трейдер японського банку Shinkin Central Bank Хіроши Йошида скептично оцінює можливість зміцнення долара. "Занадто багато залишається сумнівів із приводу американської економіки", говорить Йошида і пророкує, що вже сьогодні долар може впасти відносно євро до рівня 104,50 ієн за долар і відносно євро до $1,5520.
Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют світу, росте третій день підряд і досяг рівня 73,307 пункту. Згідно з усередненим прогнозом, отриманим Bloomberg під час опитування 44 фахівців, під кінець року долар може зміцнитися до євро до рівня $1,49 і до ієни до рівня 105.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас