Рада просить у Кабміну проект про усунення подвійного оподаткування з Кіпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада просить у Кабміну проект про усунення подвійного оподаткування з Кіпром

204
Верховна Рада просить Кабінет Міністрів у найкоротший термін внести на її розгляд проект угоди між Україною та Кіпром про усунення подвійного оподаткування.
Відповідне протокольне рішення голова парламенту Арсеній Яценюк доручив підготувати апарату Ради.
"У найкоротший термін внести на розгляд Верховної Ради України проект угоди між Україною і Республікою Кіпр про усунення подвійного оподаткування", - зачитав Яценюк під стенограму текст протокольного рішення.
Парламент планує розглянути ратифікацію такої угоди і паралельно з нею розглянути законопроект про денонсацію угоди між урядом СРСР та урядом Кіпру про запобігання подвійному оподаткуванню доходів і майна.
На засіданні в середовище Рада відмовилася прийняти закон про денонсацію такої угоди - за нього проголосували тільки 223 депутатів при необхідних 226.
Таким чином, парламентарії вирішили розглянути на наступному пленарному тижні можливість одночасної ратифікації і денонсації таких угод.
Як повідомлялося, у травні комітет Ради в іноземних справах рекомендував парламенту денонсувати договір між СРСР і Кіпром про запобігання подвійному оподаткуванню доходів і майна.
18 квітня посол України Олександр Дем’янюк і міністр закордонних справ Кіпру Маркос Купріяну під час зустрічі обговорили прискорення підписання двосторонньої конвенції про запобігання подвійному оподаткуванню.
Договір про запобігання подвійному оподаткуванню був підписаний 29 жовтня 1982 року, і, відповідно до Закону "Про правонаступництво України", залишається дійсним у взаєминах між Україною та Кіпром.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас