Виступ Бена Бернанке викликав обвал на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виступ Бена Бернанке викликав обвал на фінансових ринках

Фондовий ринок
358
У вівторок найбільш значною подією для учасників торгів на фінансових ринках був виступ глави Федеральної Резервної Системи Бена Бернанке, що надало сильну підтримку курсу американської валюти. Вчора Бернанке був як ніколи оптимістичний і вказав на те, що в майбутньому американський долар буде сильним і стабільним.
Також, незважаючи на те, що 2-й квартал поточного року буде "відносно слабким", провідний економіст Сполучених Штатів очікує значного покращення економічних показників у другій половині 2008 року і протягом всього 2009 року.
Також, в першу чергу варто відзначити, що Бен Бернанке вказав на те, що процентні ставки Федерального Резерву на даний момент "добре позиціоновані" для стимулювання економічного росту та стримування інфляційного тиску. Цей факт говорить про те, що зміна процентних ставок найближчим часом малоймовірно і, швидше за все основна ставка рефінансування залишиться на рівні 2.0% як мінімум до кінця цього року.
Виступ Бернанке викликало дуже бурхливу реакцію на фінансових ринках. Лише за 1 годину після виступу курс EURUSD втратив у ціні більш ніж 1.5 фігури, впавши з 1.5600 до 1.5430. Курс британського фунта, що з початку дня сильно зміцнився, після виступу президента Федерального Резерву втратив у ціні 120 пунктів, тим самим майже досяг мінімального значення за останні 10 торговельних днів на рівні 1.9600. Сьогодні зниження GBPUSD продовжилося, в результаті чого курс уже протестував мінімум на рівні 1.9540.
Вартість трійської унції золота вчора також значно втратила в ціні. За підсумками дня курс GOLD знизився майже на 10 дол. за унцію з 890.25 до 880.35 дол. Нафта, на торгах у вівторок, також виявилася під тиском, в результаті чого за підсумками дня вартість бареля марки Brent на Лондонській біржі ICE знизилася більш ніж на 3 дол. до рівня 124.10. Сьогодні спостерігається продовження зниження котирувань, що стало причиною досягнення мінімального значення за останні 3 тижні на рівні 123.25 дол. за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас