Турецькі овочі і фрукти хлинуть в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькі овочі і фрукти хлинуть в Україну

Аграрний ринок
2616
Російський уряд заборонив імпортувати фрукти та овочі з Туреччини. Ввезенню не підлягають томати, баклажани, картопля, виноград і лимони. Рішення викликане порушенням санітарних норм турецькими постачальниками.
У їхній продукції виявили велику кількість пестицидів, нітратів і нітритів.
Експерти прогнозують, що турецькі бізнесмени частково переорієнтуються на український ринок. У зв'язку із цим збільшиться імпорт рослинної продукції в нашу країну. "Туреччина є одним з найбільш великих постачальників фруктів та овочів, - розповідає директор української компанії "Проагро" Микола Верницький. - Очевидно, що імпорт збільшиться ще більше".
Проте на це знадобиться не один місяць "В України є свій споживчий попит, - пояснив директор департаменту розвитку споживчого ринку Мінагрополітики Анатолій Разгон. - Для того щоб збільшити його, потрібен час". Із цієї причини, стверджує фахівець, Україна може і не відчути результатів заборони на імпорт турецької продукції в Росії.
Якщо буде потреба, Україні буде складніше ввести заборону на імпорт турецьких продуктів. Причиною тому є норми Світової організації торгівлі, до якої наша країна приєдналася цього року. "Для того щоб ввести заборону на імпорт, потрібно мати обґрунтовані претензії до продукції", - пояснює Микола Верницький.
409 мільйонів доларів склала сума імпорту турецьких товарів в Україну за підсумками I кварталу 2008 року
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас