Від ревальвації гривні українські металурги втратять 6-7 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від ревальвації гривні українські металурги втратять 6-7 млрд грн.

Казна та Політика
263
Втрати металургійних підприємств від ревальвації гривні до кінця року оцінюються в 6-7 млрд грн, повідомило РБК-Україна поінформоване джерело.
За його словами, недонадходження коштів від експорту металопродукції, що досягає 80% в обсягах виробництва, складуть порядку 10 млрд грн. У той же час метпідприємства заощаджують 3-4 млрд грн на імпорті сировини, на яку припадає 30-40% у його поставках.
Експерт відзначив, що недоотримана сума приблизно відповідає обсягу інвестицій у галузь в 2007 р., що досягли 10 млрд грн. Металурги сподіваються, що восени курс гривні повернеться на колишній рівень.
Відзначимо, що раніше народний депутат від БЮТ Наталя Королевська заявляла, що через зміцнення курсу національної валюти українські експортери втратять 9 млрд. грн. При цьому втрати металургів вона оцінювала в 4,2 млрд грн.
У свою чергу голова Національного банку Володимир Стельмах підкреслював, що від зміцнення курсу гривні бізнес заощадить 9 млрд грн., а населення - 4-5,5 млрд грн. Крім того він відзначав, що сьогодні для зміцнення курсу є всі ринкові умови і надалі НБУ продовжить політику зміцнення гривні.
Нагадаємо, 21 травня ц.р. Національний банк України зміцнив гривню, змінивши офіційний курс із 5,05 до 4,85 грн за 1 дол. На сьогодні офіційний курс НБУ становить 4,852 грн./дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас