Бун Пікенс вважає розслідування маніпуляцій на ринку нафти порожньою витратою часу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бун Пікенс вважає розслідування маніпуляцій на ринку нафти порожньою витратою часу

Енергетика
102
Американський мільярдер Бун Пікенс вважає, що розслідування можливих маніпуляцій на ринку нафти є порожньою витратою часу, повідомляє Bloomberg.
Комісія з термінової біржової торгівлі США, головний регулятор ринку сировинних товарів і похідних інструментів у країні, почала безпрецедентне розслідування можливих маніпуляцій на національному нафтовому ринку.
Початок розслідування мотивується "безпрецедентними умовами" сформованими на сьогоднішній день на ринку нафти. 22 травня ціна на нафту досягла найвищих нових історичних рівнів: ф'ючерси на суміш марки WTI виросли до $135,09 за барель, а на суміш марки Brent - до $135,14 за барель. Комісія не повідомляє деталей розслідування, однак підкреслює, що її зусилля спрямовані на "виключення маніпуляцій і зловживань на ринках".
Очікується, що CFTC може сконцентрувати свою увагу на діяльності спекулянтів, що працюють на хедж-фонди, орієнтовані на вкладення в сировинні активи, а так само на інших інвестиційних структурах, що робили ставку на зростання нафти протягом останніх місяців.
Пікенс стверджує, що таке розслідування просто безглузде, тому що причини росту цін на нафту очевидні. Обсяг пропозиції на ринку нафти становить 85 млн. барелів на день, а попит аже досяг 86,4 млн. барелів нафти на день, що говорить про дефіцит “чорного золота”, відзначив експерт. Таким чином, ціна на нафту продовжить рости, і Пікенс впевнений, що цього року барель нафти досягне $150.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас