СБУ порушила справу проти чиновників Укргазвидобування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ порушила справу проти чиновників Укргазвидобування

Енергетика
194
СБУ порушила кримінальну справу за фактом розтрати державного майна посадовими особами Укргазвидобування НАК Нафтогаз України.
За словами начальника прес-служби СБУ Марини Остапенко, торік відповідно до річного плану-графіка закупівель державна компанія Укргазвидобування проводила відкриті двоступеневі торги із закупівлі спецтехніки.
Переможцем торгів відповідно до рішення Тендерного комітету було визнано ТОВ Торг Маркет Груп. Тоді ж на розрахунковий рахунок цього товариства службовими особами Укргазвидобування на виконання договору про постачання двох бульдозерів, 4 автокранів і 7 фронтальних навантажувачів було перераховано 62 млн грн.
Як з'ясувалося, рішенням Голосіївського районного суду столиці в жовтні минулого року установчі документи зазначеного товариства були визнані недійсними, а проведена в січні цього року ревізія ДК Укргазвидобування показала, що вартість поставленої спецтехніки становить трохи більше 15,5 млн грн, а її імпортером є зовсім інше підприємство, що, крім того, і транспортувало технологічне обладнання до місця призначення.
Оплачені ж Торг Маркет Груп кошти були проведені і переведені в готівку через низку фіктивних приватних підприємств і комерційних банків. У результаті цього державі завдано збитків на суму майже 47 млн грн.
За даним фактом порушена кримінальна справа за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Як повідомлялося, 3 березня 2008 року СБУ порушила кримінальну справу за фактом розкрадання 25 млн гривень посадовими особами НАК Нафтогаз України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас