Ціни на нафту не знизяться до 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту не знизяться до 2009 року

Енергетика
288
Сьогодні в Нью-Йорку відкрилася конференція Всесвітньої енергетичної організації. Представники цього енергетичного об'єднання заявили, що до 2009 року ціна на сиру нафту не відступить на межу $100. Поки можливе тільки її зростання.
Аналітики Міжнародної енергетичної організації сьогодні також заявили, що видобуток нафти найближчим часом у країнах ОПЕК не буде збільшено. Вони вперше визнали, що головний гравець цієї організації Саудівська Аравія просто не може різко збільшити видобуток. Країна занадто довго не проводила геологорозвідувальні роботи, і тепер родовища Перської затоки працюють уже на межі і не здатні на більше.
При цьому аналітики вважають, що розвинені країни та особливо США не зможуть різко зменшити попит на паливо. Так зараз Америка споживає до 10 тис. барелів нафти на день. Згодом ця цифра трохи виросте, хоча ситуація потім стабілізується.
Учорашні торги на товарних біржах тільки підтверджують ці висновки. Під час більшої половини дня ціни на нафту Brent рухалися по спадній траєкторії, однак на американській сесії котирування почали різко рости, показавши плюс за підсумками торгів. Вартість контракту на нафту Light Sweet з поставкою в липні склала $127,64 за барель. Вартість нафти марки Brent липневої поставки склала до закриття $128,29 за барель. Сьогодні вранці вартість контракту на нафту Light Sweet з поставкою в липні склала $127,61 за барель.
Учора на ринку нафти були відсутні які-небудь сильні ідеї. Деякі спекулянти могли продовжувати виходити з ринку, що чинило на котирування тиск під час першої половини дня, однак, більш сильний, ніж очікувалося, індекс ISM по США сприяв поновленню помірних покупок. Ринок нафти перебуває в очікуванні нових каталізаторів, найбільш значимим з яких може стати звіт про запаси нафти і нафтопродуктів у США. Ринки зараз більше перебувають у стані відкату після того як ціна на нафту досягла історичного максимуму $130.
Хоча в найближчі кілька місяців відкат буде дуже невеликим. Починається сезон відпусток і тому ціни на бензин у США і Європі почнуть рости. Це буде означати, що в наступні кілька місяців ціни на нафту одержать нові стимули для зростання.
Зараз багато країн заговорили про те, що ОПЕК уже не відображає інтересів розвинених країн і тому він повинен бути замінений новою більш ефективною організацією. Країни, які не входять у цей картель давно звинувачують його в змові і нечесній конкуренції і тому вимагають його розпуску. Раніше надійним захистом ОПЕК були державні органи США. Але тепер й у Вашингтоні почали замислюватися над доцільністю такої політики.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас