Природний газ став лідером росту в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Природний газ став лідером росту в понеділок

Фондовий ринок
127
У понеділок через шторм в Атлантиці лідером росту на ринку енергоресурсів став природний газ. За підсумками дня вартість 1000 кубічних футів (MMBtu) природного газу подорожчала більш ніж на 75 центів з 11.73 дол. до 12.50 дол.
Сезон ураганів почався з появою тропічного шторму Артур, у неділю. Коли ураган перебував недалеко від Мексики, були закриті два експортних нафтоналивних порти на півострові Юкатан. І хоча на вартість нафти цей шторм і закриття портів не зробило практично ніякого впливу, ціни на природний газ різко підскочили. Після такого значного росту цін на природний газ почали зміцнювати ціни на топковий мазут. Протягом вчорашнього дня вартість галона HEATINGOIL виросла на 6 центів з 3.65 до 4.61 дол.
Вартість бареля нафти, як у Лондоні, так й у Нью-Йорку практично не змінилася. Зростання котирувань, що спостерігався в другій половині дня, не призвів до зміцнення цін за підсумками понеділка, тому що перед закриттям торгів вартість бареля нафти Brent втратила в ціні 1.5 дол., а на NYMEX нафта марки Light усього за пару годин до закриття торгів втратила в ціні 1.8 дол.
Підтримку нафти не змогли зробити навіть заяви членів ОПЕК про те, що на даний момент немає необхідності підвищувати квоти на видобуток нафти.
Вчора представники Ірану - однієї із країн вхідних у світовий нафтовий картель, повідомили про те, що зараз немає необхідності для проведення спеціальної наради з питань збільшення обсягів на видобуток ”чорного золота”. Все-таки, незважаючи на те, що зростання нафтових котирувань останнім часом призупинився, і вже другий тиждень на ринку спостерігається корекція цін, у довготерміновій перспективі очікується подальше продовження висхідного тренда.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас