Президент вважає виправданим рішення КС про дохідну частину бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент вважає виправданим рішення КС про дохідну частину бюджету

Казна та Політика
124
Президент України Віктор Ющенко вважає виправданими рішення Конституційного суду щодо закону про держбюджет, що передбачають наповнення дохідної частини бюджету.
"Кожний, хто пропонує соціальну ініціативу, хоче бути в країні новим Дідом Морозом - роздавати. Ніхто, щоправда, не може відповісти, де це взяти. Я переконаний: якщо ми чесні українці, то повинні були аплодувати такому рішенню Конституційного суду", - сказав Ющенко, виступаючи в парламенті у вівторок.
Таку думку глава держави висловив у зв'язку з тим, що "хтось із БЮТ ставив запитання щодо трагедії, що прийняв КС".
За словами Ющенка, КС не скасовував жодного закону. "КС сказав Верховній Раді, президентові: колеги, всі закони, які прийняті в цій країні, будьте ласкаві виконувати", - додав він.
При цьому президент констатував, що в Україні соціальних законів сформовано на 75 млрд грн. У той же час при прийнятті бюджету зазначено 30 млрд грн на їхнє фінансування. "А 40 мільярдів хто буде фінансувати?", - з обуренням додав глава держави.
Ющенко також підкреслив, що КС своїм рішенням сказав: "Якщо прийнято закон, його треба виконувати. Якщо ви не в змозі виконати закон, його треба або змінити, або скасувати".
Глава держави подякував парламентаріям за прийняття закону про держбюджет з його пропозиціями
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас