Tata Motors придбала бренди Jaguar і Land Rover за 2,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tata Motors придбала бренди Jaguar і Land Rover за 2,3 млрд дол.

Фондовий ринок
481
Індійський автовиробник Tata Motors Ltd. завершив операцію щодо придбання брендів Jaguar і Land Rover, які належали раніше американському автоконцерну Ford Motor. Про це повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі компанії. Вартість операції склала 2,3 млрд дол.
Зазначимо, Ford Motor погодився продати бренди Jaguar і Land Rover індійському автовиробникові в березні ц.р. За умовами операції, американський автоконцерн також перерахував до пенсійного фонду співробітників Jaguar і Land Rover до 600 млн дол.
Нагадаємо, британські активи Ford були виставлені на продаж у червні 2007 р. у зв'язку з прагненням корпорації зосередитися на своєму основному автомобільному бізнесі під маркою Ford, який зазнає кризи. На купівлю брендів Jaguar і Land Rover, які аналітиками Merrill Lynch були оцінені на загальну суму 1,5 млрд дол., претендували індійський автовиробник Tata Motors і його індійський конкурент Mahindra & Mahindra, що об'єднався з інвесткомпанією Apollo.
Ford придбав Jaguar у 1989 р. за 2,5 млрд дол., а Land Rover - у 2000 р. за 2,75 млрд дол. На заводах цих компаній працюють близько 16 тис. людей, головним чином у Великобританії.
Останнім успіхом Ford в Європі стало придбання 72,4% акцій румунського автовиробника Automobile Craiova за 57 млн євро. Угода була підписана під час міжнародної автомобільної виставки у Франкфурті у вересні 2007 р.
Tata Motors Ltd. є найбільшим в Індії виробником автомобілів. У компанії працюють понад 22 тис. людей. На початку поточного року цей індійський виробник автомобілів представив автомобіль вартістю 2,5 тис. дол., що є на даний момент найдешевшим автомобілем у світі. Новий автомобіль має назву Tata Nano, споживає близько 5 літрів бензину на 100 км і, за словами голови ради директорів компанії Рамана Тати, стане одним із найбільш екологічно безпечних автомобілів на дорогах Індії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас