Банки Японії і Франції виділять 5,3 млрд дол. на проект "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії і Франції виділять 5,3 млрд дол. на проект "Газпрому"

Енергетика
231
Державний Японський банк міжнародної співпраці (JBIC) і чотири приватні банки планують вкласти 550 млрд ієн (5,3 млрд дол.) в розвиток проекту "Сахалін-2", контрольованого ВАТ "Газпром". Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на японські ЗМІ.
JBIC надасть 3,7 млрд дол., тоді як японські Mitsubishi UFJ, Mizuho Corporate Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corp., а також французький банк BNP Paribas виділять кредити на залишок суми.
Остаточну угоду з "Газпромом" планується підписати в середині червня ц.р.
Проект "Сахалін-2" передбачає освоєння Лунського і Пільтун-Астохського родовищ на шельфі Сахаліну із загальними геологічними запасами в 600 млн т нафти і конденсату, а також 700 млрд куб. м газу. Інвестиції в проект "Сахалін-2" складуть більше 19 млрд дол.
Оператором проекту "Сахалін-2" є консорціум Sakhalin Energy. 16 квітня 2007 р. "Газпром" оголосив про завершення операції із входження до складу акціонерів проекту "Сахалін-2".
Частки акціонерів після цього розподілені таким чином: у "Газпромі" - 50% плюс 1 акція, у "Шелл Сахалін Холдінгс Б.В." - 27,5% (компанія-засновник - Royal Dutch/Shell), у "Міцуї Сахалін Холдінгс Б.В." - 12,5% (засновник - Mitsui), у "Даймонд Гес Сахалін Б.В." - 10% (засновник - Mitsubishi Corporation).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас