Ціни на продовольство в ЄС ростуть швидше від інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на продовольство в ЄС ростуть швидше від інфляції

Казна та Політика
580
Ціни на продовольство в Європейському союзі за минулий рік виросли більш ніж на 7%, що майже вдвічі перевищує рівень інфляції, заявив ЄС 2 червня, повідомляє Associated Press.
Деякі з найбільш бідних членів ЄС у Східній Європі переживають зростання цін на продукти харчування, що у процентному вирахуванні виражається двозначними числами. У Болгарії ціни на продовольство за рік, що завершився у квітні, виросли на 25,4%, у Латвії - на 21,7%, в Естонії - на 18,3%.
Прес-секретар ЄС Майкл Манн заявив, що збільшення цін почасти пов'язано з поганими врожаями і ростом попиту в країнах, що розвиваються. Він підкреслив, що використання орних земель для вирощування сировини для біопалива робить "незначний" вплив.
Дані статистичного управління ЄС показують, що за рік ціни на продукти харчування виросли в середньому на 7,1% при рівні інфляції 3,6%.
Найнижче зростання цін на продовольство відзначене у Португалії, де воно склало 3,2%, Нідерландах (5,4%) і Франції (5,5%).
За даними Eurostat, найбільше подорожчали молочні продукти, ціни на які виросли в ЄС на 14,9%. Ціни на кулінарні олії і жири підвищилися на 13,2%, на хліб і крупи - на 10,7%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас