Через високі ціни на нафту світова авіація втратить два мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через високі ціни на нафту світова авіація втратить два мільярди доларів

Енергетика
127
Сукупні збитки світової цивільної авіації в 2008 році складуть 2,3 мільярди доларів, повідомляє Bloomberg з посиланням на прогноз Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).
Причиною фінансових втрат стануть зростаючі витрати на авіаційне паливо та уповільнення темпів зростання світової економіки. Ця оцінка базується на середній ціні нафти 107 доларів за барель.
Відповідно до підрахунків IATA, у випадку, якщо ціни на нафту встановляться на рівні 135 доларів за барель, втрати авіаційної галузі можуть вирости до 6,1 мільярда доларів. Через коливання цін на нафту, міжнародна асоціація чотири рази переглядала свій прогноз. Ще на початку квітня 2008 року вона очікувала, що авіакомпанії світу дістануть сукупний прибуток у розмірі 4,5 мільярди доларів.
Нестабільність світової економіки і високі ціни на авіаційний гас привели до того, що з початку року збанкрутували більше дюжини авіаперевізників по усім світі, при цьому п'ять із них є американськими компаніями. Останньою авіакомпанією, що заявила про банкрутство, став британський перевізник бізнес-класу Silverjet, чий парк літаків складається із трьох Boeing B-767-200.
Нагадаємо, що 22 травня 2008 року ціни на нафту виросли до історичного максимуму 135,09 долара за барель. Таким чином, з початку року вартість нафти збільшилася на 40 відсотків. У перші години торгів 2 червня 2008 року на нью-йоркській товарній біржі NYMEX вартість нафти марки Brent склала 127,15 долара за барель.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас