МВФ: Інфляція в РФ до кінця 2008 р. може досягти 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Інфляція в РФ до кінця 2008 р. може досягти 14%

Казна та Політика
70
Інфляція в Російській федерації до кінця 2008 р. може досягти 14%, заявив на прес-конференції голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Росії Пол Томсен.
За його словами, у результаті уповільнення зростання цін на продовольство в другому півріччі 2008 р. можна буде очікувати деякого полегшення інфляційного тиску, однак це не зробить істотного впливу на внутрішні інфляційні фактори.
За відсутності змін у політиці, направлених на уповільнення зростання попиту, за оцінками МВФ, темпи інфляції до кінця 2008 р. можуть досягти 14%.
Томсен вважає заходи, вжиті російським Центробанком щодо підвищення ставки рефінансування і резервних вимог, "корисними", але не цілком ефективними.
Він підкреслив, що джерелом ліквідності і підвищення грошової маси та кредитів є інтервенції Центробанку на російському ринку - покупка валюти за рублі. "Я не уявляю, яким чином можна скоротити темпи збільшення грошової маси і кредитів без скорочення таких покупок", - сказав він, підкресливши, що для цього буде потрібна політика зі збільшення гнучкості валютного курсу
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас