Тимошенко пропонує укласти мирову угоду для повернення відчуженої власності заводу "Арсенал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пропонує укласти мирову угоду для повернення відчуженої власності заводу "Арсенал"

Фондовий ринок
258
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала укласти мирову угоду щодо повернення у власність заводу "Арсенал" незаконно реалізованої або відчуженої власності.
"Я хочу, щоб всі хто мав нечесні претензії до власності заводу, щоб повернули назад, щоб розірвали всі незаконні угоди", - сказала Тимошенко на нараді на заводі "Арсенал" у Києві в понеділок.
Вона відзначила, що передача в оренду приміщень і землі підприємства поставила, зокрема, під загрозу реалізацію центральним конструкторським бюро "Арсенал" проекту "Циклон-4".
Тимошенко підкреслила, що уряд має намір розібратися "хто, як і навіщо приймав рішення, які руйнували "Арсенал". Прем'єр знову підкреслила, що звернеться в Генеральну прокуратуру з актами перевірки Контрольно-ревізійним управлінням (КРУ), щоб ліквідувати незаконно створене спільне підприємство на заводі.
"...не будуть ці землі здаватися в оренду", - підкреслила Тимошенко.
Як повідомив голова КРУ Микола Сивульський, на заводі "Арсенал" відбувається "фактично відчуження майна". Він відзначив, що частина майна заводу була списана як майно підприємства і внесена як спільне майно, створене разом із приватними особами, у підприємство.
Тимошенко доручила створити робочу групу на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим, яка б проаналізувала ситуацію на заводі і винесла на затвердження уряду проекти відповідних рішень.
Тимошенко також доручила всім міністерствам і центральним органам виконавчої влади почати переговори з незаконними орендарями для того, щоб укласти з ними мирову угоду щодо повернення власності.
Крім того, вона доручила Національному космічному агентству України разом з Міністерством закордонних справ і Міністерством економіки сформувати завдання із забезпечення іноземними замовленнями підприємства. "Для цього досить вам два тижні, щоб провести переговори на предмет укладання міжнародних угод", - сказала Тимошенко.
Вона також доручила Національному космічному агентству разом з міністерствами оборони, фінансів, промислової політики визначити весь обсяг державного замовлення в оборонній і космічній сфері. "Я хотіла б, щоб уже в 2008 році в межах бюджету ми заклали відповідні заходи щодо оплати державного замовлення", - сказала Тимошенко.
Вона зробила акцент, що цю роботу міністерства і відомства повинні провести протягом тижня.
Тимошенко також відзначила, що уряд у третьому кварталі затвердить на своєму засіданні державну програму реструктуризації космічної галузі.
Прем'єр-міністр також доручила підготувати проекти рішень уряду для вирішення проблем соціального забезпечення працівників заводу
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас